Switch language:

Ostale stranice u kategoriji

Istragrafika dobitnik nagrade CROPAK i prestižne nagrade WorldStar 2012.

Rovinj, 08.06.2012..

Vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže, Istragrafika, osvojila je na 9. festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2012. nagradu CROPAK za najbolju ambalažu u kategoriji Tehnička izvedba.

Nagrađena je kutija za sladoled King Prestige, vlasnika proizvoda Frikom Beograd, čije je konstrukcijsko rješenje osmislio Zoran Švraka, voditelj razvoja i konstrukcije proizvoda Istragrafike. Naizgled jednostavna kutija prilagođena je kategoriji složive ambalaže za ručno pakiranje proizvoda. Riječ je o ekskluzivnoj kutiji za sladoled koji dolazi u neposredni kontakt s ambalažom, što je omogućeno posebnim laminiranjem poleđine kartona zlatnom folijom, certificiranom za izravan dodir s hranom.

Nagrade CROPAK 2012 dodijeljene su na FEST.A CROPAK festivalu, koji se ove godine održava kao dio Svjetskog kongresa o ambalaži i Svjetskih dana ambalaže. Dobitnicima ih je uručio predsjednik Svjetske organizacije za ambalažu Thomas Schneider. Na natječaj je ove godine prijavljeno 19 proizvoda i 22 serije u šest kategorija, ukupno više od 120 proizvoda.

Na svečanosti dodjele nagrade, direktor Istragrafike, mr. Enis Kancelir je rekao: "Osvojene nagrade rezultat su praćenja svjetskih trendova u proizvodnji ambalaže te kontinuiranog ulaganja u znanje, tehnološke i organizacijske sustave u Istragrafici. Uz to, potvrda su uspješne suradnje s našim poslovnim partnerima i poticaj za ulazak u nove projekte čiju kvalitetu i dizajn će i nadalje vjerujemo prepoznavati struka i javnost."

Nagrade CROPAK omogućuju dobitnicima nominaciju i u svjetskoj konkurenciji za prestižnu nagradu WorldStar 2012. Istragrafika je aktualni dobitnik nagrade WorldStar u kategoriji prototipa ambalaže za piće, za proizvod Black&Wine, koji je 2010. dobio nagradu CROPAK. Riječ je o jednostavnoj, a ipak estetskoj ambalaži za butelju vina, izvedenoj iz dvobojne valovite ljepenke, vrlo jednostavnog kvadratnog prireza koji unakrsnim formiranjem kutije reflektira neobičnu arhitektonsku formu.

Istragrafika, koja posluje u sastavu Adris grupe, je u 2011. ostvarila 124 milijuna kuna prihoda od prodaje, čime je zadržala poziciju vodećeg hrvatskog proizvođača komercijalne kartonske ambalaže. Uspješnu poslovnu suradnju kompanija ostvaruje s mnogim domaćim i inozemnim partnerima, poput Beiersdorfa, Carlsberga, Droge Kolinske, Saponije, Dukata, Cedevite, Kraša, Leda i ostalih.

Kontakt za medije
Kristina Miljavac
099 3172306

multimedijalni sadržaj

foto galerija

Info: Black&Wine

Korisnički alati

Certifikati

ISO certifikati